FTDI Community

Please login or register.

Login with username, password and session length.
Advanced Search  

News:

Welcome to the FTDI Community!

Please read our Welcome Note

Technical Support enquires
please contact the team
@ FTDI Support


New Bridgetek Community is now open

Please note that we have created the Bridgetek Community to discuss all Bridgetek products e.g. EVE, MCU.

Please follow this link and create a new user account to get started.

Bridgetek Community

Author Topic: FT81x Video with sound using CMD_VIDEOSTART  (Read 1023 times)

loboris

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
FT81x Video with sound using CMD_VIDEOSTART
« on: August 21, 2018, 05:37:34 PM »

Playing videos with sound works great if using CMD_PLAYVIDEO with OPT_SOUND, but it uses the full screen and no other graphics can be used.
Much more interesting option is using CMD_VIDEOSTART / CMD_VIDEOFRAME and it also works without issues.
The problem is, when playing the video that way, it looks there is no way to get the sound!

CMD_VIDEOSTART takes no options, I was looking everywhere and couldn't find any way to enable sound with CMD_VIDEOSTART.
It looks like FT81x designers just forgot to enable that feature. Is there any solution?
Logged

FTDI Community

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 238
    • View Profile
Re: FT81x Video with sound using CMD_VIDEOSTART
« Reply #1 on: August 22, 2018, 01:00:17 PM »

Hello

Unfortunately you cannot use sound with the CMD_VIDEOSTART / CMD_VIDEOFRAME commands.

However if you have a look at the following demo application, this covers video playback using CMD_PLAYVIDEO where the video doesn't consume the whole screen as well as having overlaid graphics:
ftp://u45902898-gavinmoore:ftd1$erv@ftp.ftdichip.com/CES/FT81xLiftDemoWithVideo/FT_App_Lift_EW2016.zip

Best Regards,

FTDI Community
« Last Edit: August 30, 2018, 12:01:32 PM by FTDI Community »
Logged

loboris

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: FT81x Video with sound using CMD_VIDEOSTART
« Reply #2 on: August 23, 2018, 10:17:39 PM »

Hello

Unfortunately you cannot use sound with the CMD_VIDEOSTART / CMD_VIDEOFRAME commands.

However if you have a look at the following demo application, this covers video playback using CMD_PLAYVIDEO where the video doesn't consume the whole screen as well as having overlaid graphics:
ftp://u45902898-gavinmoore:ftd1$erv@ftp.ftdichip.com/CES/FT81xLiftDemoWithVideo/FT_App_Lift_EW2016.zip

Best Regards,

FTDI Community

Thank you for the information, I'm very interested in that example/demo, but unfortunately I cannot access it from the link provided.
I've found the link to FT81xLiftDemoWithVideo (ftp://u45902898-gavinmoore:ftd1$erv@www.ftdichip.com/CES/FT81xLiftDemoWithVideo/) on another thread, but it also does not work.

Is it anywhere documented how to use CMD_PLAYVIDEO in a way that the video doesn't consume the whole screen and the overlaid graphics can be used?
« Last Edit: August 30, 2018, 12:02:45 PM by FTDI Community »
Logged

loboris

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: FT81x Video with sound using CMD_VIDEOSTART
« Reply #3 on: August 24, 2018, 06:10:05 PM »

According to various "Check open ports" on-line services, both www.ftdichip.com and ftdichip.com do not have port 21 open!
I have tried from my home machine at Zagreb, Croatia, from my server in Paris and from my smartphone and none is working.
Maybe you have tried from local nettwork, could you check from outside your company.

I'll send the email to the support.
« Last Edit: August 25, 2018, 08:04:03 PM by loboris »
Logged

loboris

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: FT81x Video with sound using CMD_VIDEOSTART
« Reply #4 on: August 31, 2018, 08:57:10 AM »

It looks like the ftp link was inaccessible only temporary. The link now works.
I'll check the example.

Thanks.
Logged