FTDI Community

Please login or register.

Login with username, password and session length.
Advanced Search  

News:



Welcome to the FTDI Community!

Please read our Welcome Note

Technical Support enquires
please contact the team
@ FTDI Support


Author Topic: FT60X VS C# Example not compiling and not working.  (Read 78 times)

atom1477

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
FT60X VS C# Example not compiling and not working.
« on: November 27, 2018, 02:49:52 PM »

Hello.
I have trouble witch Yours example codes for FT601Q.
Original exe file works fine.
But when I tryed to compile project I have errors (I tried this in Visual Studio 2017 and Visual Studio 2013, on Windows 10 64-bits).
First problem is that:

I fixed this by adding reference to FTD3XX_NET.dll file, and by copying FTD3XX_NET.dll and FTD3XX.dll file files to bin/x86/Debug folder.
Then application will compile without errors and starts correctly.
But I have second error, when i connect FT601Q USB Device (Hot Plug):

The same problem occurs when I Hot-unplug USB device (start application with USB Device already connected, and then disconnect USB Device from USB socket).
In application started outside the Visual Studio trouble still occurs, but of course it doesn't provide any message text output, but simply terminate.
Why?
As I said, Yours original exe file works fine. How You compile this source codes? The same source compliled in my computer works differently.
Logged

FTDI Community

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 177
    • View Profile
Re: FT60X VS C# Example not compiling and not working.
« Reply #1 on: November 28, 2018, 01:26:47 PM »

Hello,

Can you please email support on support1@ftdichip.com and include a screenshot of your FT60x “Chip Configurator Programmer” settings.

Regards,
FTDI Community
Logged

atom1477

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: FT60X VS C# Example not compiling and not working.
« Reply #2 on: November 28, 2018, 02:41:10 PM »

I can include this here:

But if You prefer contact on email it is fine.
How FT601Q settings can affects behaviour, if original (not-recompiled) exe works fine with the same FT601Q settings?
« Last Edit: November 28, 2018, 02:47:23 PM by atom1477 »
Logged