FTDI Community

Please login or register.

Login with username, password and session length.
Advanced Search  

News:

Welcome to the FTDI Community!

Please read our Welcome Note

Technical Support enquires
please contact the team
@ FTDI Support


New Bridgetek Community is now open

Please note that we have created the Bridgetek Community to discuss all Bridgetek products e.g. EVE, MCU.

Please follow this link and create a new user account to get started.

Bridgetek Community

Author Topic: Display issues with Special character  (Read 1352 times)

NW27

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Display issues with Special character
« on: April 17, 2018, 06:17:43 AM »

Hi,
I'm using the MikroC compiler to program a FT90x and FT812 display.
When I write the following to the display "°C", the display severely breaks up with missing text/boxes and squiggly lines displayed. The issue is the "°" degree symbol. If I leave this out, the display works perfectly. If I write "DegC" it works perfectly (point being that it is not a string size issue).
Is there an issue with the FT812 displaying special characters?

Thanks,
Neil.

P.S. Does every post have to be approved by a moderator?
Logged

FTDI Community

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 337
    • View Profile
Re: Display issues with Special character
« Reply #1 on: April 20, 2018, 04:17:24 PM »

Hi,

Could you provide further information about how you created the degree symbol and how you use it in your code.

Did you create a custom font containing the ASCII character set plus some special symbols such as degrees?

You can also send any code or details to our support address below if you prefer
support1@ftdichip.com

Best Regards, FTDI Community
Logged