FTDI Community

Please login or register.

Login with username, password and session length.
Advanced Search  

News:

Welcome to the FTDI Community!

Please read our Welcome Note

Technical Support enquires
please contact the team
@ FTDI Support


New Bridgetek Community is now open

Please note that we have created the Bridgetek Community to discuss all Bridgetek products e.g. EVE, MCU.

Please follow this link and create a new user account to get started.

Bridgetek Community

Author Topic: VNC2 V2DPS precompiled firmware issue  (Read 248 times)

zanovilla

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
VNC2 V2DPS precompiled firmware issue
« on: July 29, 2022, 05:08:22 PM »

Hello everyone,

I'm working on V2DPS with PORT1 as SLAVE connected to a PC and PORT2 with a BOMS ad all is OK.
Now I attach a USB HUB on PORT2 and QP2 command returns 0x80 correcly.
But when I attach a BOMS or any other device to the HUB, I see always 0x80 !!!!!
Any suggestion?

Thank you!
Logged

FTDI Community

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 774
    • View Profile
Re: VNC2 V2DPS precompiled firmware issue
« Reply #1 on: August 01, 2022, 04:28:45 PM »

Hello,

Which version of the V2DPS firmware are you using?

Note that there is also an SP3 patch for the IDE available:

https://www.ftdicommunity.com/index.php?topic=731.0

V2DPS firmware is provided with the IDE which allows customers to customise and debug the firmware:

C:\Users\Username\Documents\FTDI\Firmware\Samples\V2.0.2-SP2\VNC1L\V2DPS

So it might be worthwhile building the latest version of the code with the IDE and SP3 patch.

Otherwise the hub might not be compatible with the firmware or IC.
Also note that VNC2 only has USB Full Speed Controllers inside the IC.

Best Regards,
FTDI Community
Logged