FTDI Community

Please login or register.

Login with username, password and session length.
Advanced Search  

News:

Welcome to the FTDI Community!

Please read our Welcome Note

Technical Support enquires
please contact the team
@ FTDI Support


New Bridgetek Community is now open

Please note that we have created the Bridgetek Community to discuss all Bridgetek products e.g. EVE, MCU.

Please follow this link and create a new user account to get started.

Bridgetek Community

Author Topic: Issue with ESP32-CAM and FTDI232 on MacBook Pro 2017  (Read 75 times)

pharmonie

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Issue with ESP32-CAM and FTDI232 on MacBook Pro 2017
« on: June 19, 2020, 10:45:39 AM »

Hi,

in Arduino I installed esp32 V.1.0.4 and selected the Board "Al Thinker ESP32-CAM" and I tried "ESP32 Wrover Module". For both, the USB port doesn't show up.

I use a 2017 MacBook Pro 15-inch, 2,9 GHz  i7, MacOS is the latest version, I installed the latest version of CP210x VCP Driver and the version 2.4.2 (latest) of ftdichip.
In https://www.ftdicommunity.com/index.php?topic=409.0 I found a link to http://www.ftdicommunity.com/index.php?topic=505.0 doesn't help.

I tested my usb cable with my GoPro and it is working.

The USB port is working with an ESP8266 - the /dev/cu.SLAB_USBtoUART appears.
Logged

FTDI Community

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 423
    • View Profile
Re: Issue with ESP32-CAM and FTDI232 on MacBook Pro 2017
« Reply #1 on: June 19, 2020, 03:31:12 PM »

Hello,

I have no knowledge of the Al Thinker ESP32-CAM or the ESP32 Wrover Module, do these include FTDI ICs?

Can you take some screenshots of the devices in the hardware monitor similar to the attached screenshot?

Best Regards,
FTDI Community
Logged